Ai nevoie de o betonieră care să nu te dezamăgească și care să îndeplinească ceea ce promite? Ai mai cumpărat betoniere și nu au fost bune? Ai cheltuit o groază de bani pe betoniere profesionale și tot ai rămas dezamăgit?
Atunci, ai venit la locul potrivit, echipa Qtools te înțelege perfect și îți sare în ajutor. Rămai până la capăt și află care sunt punctele cheie pe care trebuie să le știi atunci când îți cumperi o betonieră, precum și top 3 cele mai bune betoniere de pe site-ul nostru.
De ce este important să alegi o betonieră bună? În momentul în care îți cumperi o betonieră, îți dorești să termini lucrările în mod util, dar și cu materiale de construcție de calitate, care să reziste în timp. Ți-ai dori să refaci lucrările peste doi, trei ani? Probabil că nu. În continuare, îți prezentăm care sunt cele mai importante caracteristici care te ajută să alegi o betonieră bună din punct de vedere calitate-preț.
În primul rând, trebuie să te gândești la frecvența și scopul utilizării:
o betonieră convențională este o betonieră mică, specifică pentru lucrările mici, cu un volum relativ mic de material. O poți folosi pentru lucrările de renovare a casei ori la turnarea unor scări;
betonieră profesională, permite mixarea mai multor tipuri de material într-o cantitate mai mare. Este o betonieră mare, puternică și poate fi folosită pentru construcția clădirilor, pavajelor, drumurilor;
betonieră industrială este folosită pentru a produce o cantitate mare de material, fiind folosită în construcții precum spații rezidențiale. Este voluminoasă și rezistentă la uzură.
Un alt pas important este volumul de material mixat. Trebuie să alegi o betonieră în funcție de nevoile tale personale, pentru că, dacă ți-ai alege o betonieră prea mare, doar îți va risipi atât material, cât și combustibil.
pentru un volum mic este betoniera convențională, cu un volum de mixare între 100 l (0.1 metri cubi) ș 300 de litri;
pentru un volum mediu sunt betonierele profesionale, cu un volum de mixare moderat între 300 și 1000 de litri;
pentru un volum mare se găsesc betonierele industriale, cu un volum de mixare foarte mare, cu peste 4000 litri.
Bineînțeles se pot găsi betoniere și cu un volum de mixare de peste 9000 litri.
În al doilea rând, trebuie să oferi o mare atenție caracteristicilor viitoarei betoniere.
1. Puterea motorului: se recomandă ca o betonieră bună să aibă un motor cu o putere de 700W. În comerț există betoniere ce promit că au o putere de 1000W, iar în realitate ajung abia la 250-300W. Pentru a evita acest lucru, trebuie să cumperi o betonieră la un preț mai ridicat.
2. Calitatea pieselor: roțile și suportul acestora trebuie să fie de o calitate bună pentru a se putea transporta ușor betoniera, fără să depui prea mult efort și fără să te accidentezi. Se preferă betoniere ce au suporturile rabatabile.
3. Se necesită spălarea după fiecarea utilizare și trebuie să ții cont de partea care protejează motorul. Atunci când alegi betoniera trebuie să ai grijă ca această parte să fie rezistentă la apă, pentru a nu se strica după prima utilizare.
4. Roata prin care se golește betonul este și ea la fel de importantă și trebuie să fie bine perforată și cu un bun sistem de fixare.
5. Și un ultim lucru la care trebuie să fii atent este sistemul de palete care se află în interiorul betonierei pentru că asigură calitatea materialului.
Mai jos o să regăsești topul celor mai bune 3 betoniere din 2023 de pe site-ul nostru.
1. Betoniera Imer Rollbeta care are o capacitate de 138 l, un motor electric monofazat 230V-50Hz, un nivel redus de zgomot, rabatare ușoară și indice de protecție Ip55. Vine ambalată în cutie de carton și este ușor de asamblat. Vezi produsul aici.
2. Betoniera de la Bisonte, este semi-profesională, dotată cu mâner și roți, cuva este din oțel și se poate curba. Dispune de un motor electric 0.375kW, o viteză de rotație a cuvei de 36rpm și o capacitate de 120l. Vezi produsul aici.
3. Betoniera profesională Imer Syntesi este prevăzută cu roți, reductor în baie de ulei, reductor pentru rabatarea cuvei, nu prezintă sudură exterioară, are o capacitate de 160l, diamentrul cuvei de 610mm, puterea motorului electric de 0.3kW, voltajul de 230V/50Hz, nivelul zgomotului de 72dB(A) și o greutate de 59 de kilograme. Vezi produsul aici.
În concluzie, sperăm că acest articol te-a ajutat să înțelegi care sunt cele mai importante caracteristici de care trebuie să ții cont atunci când îți alegi o betonieră. Pentru mai multe modele de betoniere , nu uita să accesezi pagina noastră care are cele mai bune betoniere raport calitate-preț. Doar pe www.qtools.ro.
Comments