top of page

Politica de Returnare a Produselor

Renuntarea la cumparare / Cadrul legal:

Conform Ordonantei de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate la distanta: Consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator.

*Pentru ca aceasta lege sa se aplice, este necesar ca produsul sa se afle in aceleasi conditii in care a fost livrat, neutilizat, fara urme de uzura ale produsului sau deteriorare a ambalajului.

Pasii de urmat pentru returnarea unui produs:

Produsele achizitionate de la Qtools.ro Marketplace se pot returna, daca se indelinesc conditiile de retur de mai sus, urmand pasii urmatori:

 

1. Se transmite o solicitare de retur completand acest formular sau trimitand un email la contact@qtools.ro

2. In formular/email se va completa numele clientului, numarul de telefon, denumirea produsului, numarul si data facturii, si numarul de cont IBAN pentru rambursarea sumei;

*daca se solicita, clientul poate primi contravaloarea sumei si sub forma unui voucher pentru a-l putea utiliza pentru achizitionarea unui alt produs de pe site.

3. Dupa aprobarea cererii, vom trimite un curier pentru a prelua produsul (costurile de retur fiind comunicate in prealabil si retinute din suma achitata initial pentru produs). 

Metoda de restituire a banilor:

Clientul va primi banii inapoi pentru produsul returnat, in termen de maxim 14 zile de la data aprobarii cererii de retur in contul IBAN specificat in cererea de retur trasmisa sau dupa caz, daca clientul a solicitat, imediat, sub forma unui voucher utilizabil pentru achizitionarea unui alt produs.

NOTA:

1. Produsele rezervate online ce au ca modalitate de livrare: "ridicarea de la punctul de lucru", dar care sunt achitate la punctul de lucru / de desfacere cu amanuntul, nu beneficiaza de retur. Acestea au posibilitatea de a fi verificate si de a li se testa functionalitatea la receptie, fiind asigurata “prezenta fizica simultana a profesionistului si a consumatorului”, potrivit legii.

2. Persoanele Juridice care achizitioneaza de la QTOOLS Marketplace, atat prin achizitie directa cat si prin Leasing, nu pot beneficia de aceasta politica, deci pentru acestea nu se aplica daca produsul a fost livrat sau preluat conform descrierilor si specificatiilor prezentate.

Prevederile OUG 34/2014 se aplica doar consumatorului definit ca orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii asa cum sunt definite la art. 2 pct. 2 OG 21/1992 privind protectia consumatorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Echipa Qtools.ro Marketplace

bottom of page